مصاحبه اختصاصی | علیرضا اکرمی
1398/1/28
نوع: مربیان
نویسنده: مینا رزقیان

معرفی مختصر از خودتان؟

علیرضا اکرمی هستم، دارای بیش از 10 سال سابقه کار در مدیریت و اجرا و در حال حاضر مدیر استارت آپ سامانه برقیار(سامانه معرفی متخصص)

کارشناسی کامپیوتر سخت افزار

کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار آنلاین و EMBA

دغدغه من از جایی شروع شد که به عنوان مدیر IT علاقمند بودم واحدIT  به طور مستقیم درآمدزایی کند و به همین دلیل به MBA  و دیجیتال مارکتینگ علاقه‌مند شدم.

حوزه فعالیتتان؟

من از کارآموزی و کارمندی شروع کردم و بعد از چند سال مدیر عامل شدم. بازاریابی دیجیتال و توسعه کسب و کار، من را به استارتاپ‌ها نزدیک کرد، وقتی با استارتاپ‌ها تجربه همکاری و مشاوره پیدا کردم متوجه رشد و اهمیت آنها در ایران شدم. جذابیت استارتاپ به قدری برایم زیاد بود که پس از چند سال همکاری با شرکت‌های سنتی به سمت کسب و کار استارتاپ‌ها رفتم و تمام وقت خود را صرف استارتاپ کردم و اکنون دیگر تنها یک مشاوره نیستم بلکه درگیر کارهای اجرایی و مدیریت در استارتاپ شده‌ام.

به نظر من پنج آیتم برای حرفه‌ای بودن لازم است:

• انگیزه: نسبت به کاری که انجام می دهید انگیزه داشته باشید. یعنی اگر گفتید آخ جون فردا جمعه است و سر کار نمیرم! یعنی به اون کار علاقه‌ای ندارید.

• خلاقیت: با تمرینات فراوان بر روی خلاقیت خود کار کنید.

• کار تیمی: نحوه تعامل و همکاری در کار تیمی را بیاموزید، چیزی که در ایران کمبود آن به صورت واضح دیده می شود.

• آموزش: ترندهای کاری خودتان را پیدا کنید و آموزش ببینید

• راه حل گرا باشید: اگر به بن بست خوردید ناامید نشوید. همواره به دنبال راه حل، خلاقیت، کار تیمی و آموزش و... باشید.

از چه سالی فعالیت در حوزه استارتاپی را شروع کردید؟ 

شروع کار من از سال 95 با حضور در استارتاپ لک لک و ارتباط نزدیک با مدیریت آن بود، برگزاری کارگاه بازاریابی دیجیتال در باشگاه کارآفرینی تیوان من را به دنیای استارتاپ ها نزدیکتر کرد، با بوم کسب و کار قبلا آشنا بودم اما وقتی وارد کسب و کار استارتاپ ها شدم آن را کاملا درک کردم. بین کسب و کارهای سنتی و استارتاپ ها دنیایی فاصله است، از نحوه کار کارمندها تا مدیریت مجموعه ها همراه با دیدگاه ها و استراتژی های متفاوت..

چه استارتاپ های موفق تحت مربیگری تا به حال داشتید؟

نقش مشاور در استارتاپ‌ها و تجربه مربی بودن را در مدرسه کسب و کار نوپا را داشته‌ام اما بیشتر، از استارتاپ‌ها تجربه کسب نمودم. به عنوان مثال: احساس مسئولیت، کارتیمی و از همه مهم تر انگیزه...

کمبود چه چیزهایی در اکوسیستم استارتاپی احساس می شود؟

عدم شناخت بازار و تحقیقات بازاریابی از مهم‌ترین کمبودهای اکوسیستم استارتاپی ایران است. شرکتی که بتواند گزارش درست از بازار را به ما دهد به صورت واضح مشاهده نکرده‌ام، تاکید کنم: «گزارش درست و صحیحی که بتوان نسبت به آن تدوین استراتژی کرد.» در اکوسیستم کسب و کارهای نوپا از دولت حمایت بیشتری (در بخش مالیات، بیمه و ...) نیاز داریم تا بتواند راه پیشرفت کسب و کارهای نوپا را فراهم کند و موانع را از جلوی آنها بردارد.

بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

وقتی در برخی از استارتاپ‌ها پول بدون محاسبه خرج شود، شرایط برای آنهایی که دارای کسب و کار کوچک‌تری هستند ولی ارزش پیشنهادی بهتری دارند سخت‌تر می‌گردد. سرمایه‌گذاران در سال‌های 95- 96 در تب و تاب سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها بودند ولی در سال 97 کار برای جذب سرمایه سخت‌تر شد.

امید است استارتاپ‌ها در سال 98 حتی با سخت‌تر شدن فضای کار بتوانند در بازار حضور خود را تثبیت نمایند.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.